Vēlmju saraksts 0

Alergēni

Ēdienkartē norādīto iespējamo ēdiena sastāvdaļu (alergēnu) kodi

  Pārtikas preces sastāvdaļas nosaukums


1.    Graudaugi, kas satur lipekli (glutēnu) (t.i., kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, triticum

            turgidum polonicum vai to hibridizēti celmi), un to produkti, izņemot:

            a) glikozes sīrupus uz kviešu bāzes, ieskaitot dekstrozi;

            b) maltodekstrīnus uz kviešu bāzes;

            c) glikozes sīrupus uz miežu bāzes;

            d) graudaugus, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu

            stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai


2 .    Vēžveidīgie un to produkti


3.     Olas un to produkti


4.     Zivis un to produkti, izņemot:

            a) zivju želatīnu, ko izmanto vitamīnu vai karotinoīdu preparātiem;

            b) zivju želatīnu vai zivju līmi, ko izmanto alus un vīna dzidrināšanai


5.     Zemesrieksti un to produkti


6.     Sojas pupas un to produkti, izņemot:

            a) pilnībā rafinētu sojas pupu eļļu un taukus un to produktus, ja vien to apstrādes procesā

            nevar palielināties alerģiskuma līmenis;

            b) no sojas pupām iegūtus dabiskus jauktus tokoferolus (E306), dabisku D-alfa tokoferolu,

            dabisku D-alfa tokoferola acetātu, dabisku D-alfa tokoferola sukcinātu;

            c) fitosterolus un fitosterolu esterus, kas atvasināti no augu eļļas, kas iegūta no sojas pupām;

            d) fitostanola esterus, kas iegūti no tādas augu eļļas steroliem, kas iegūta no sojas pupām


7.      Piens un tā produkti (ieskaitot laktozi), izņemot:

            a) sūkalas, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu stipro

            alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai;

            b) laktitolu


8.    Rieksti, t.i., mandeles (Amygdalius communis L.), lazdu rieksti (Corylus avellana), valrieksti

            (Juglans regia), Indijas rieksti (Anacardium occidentale), pekanrieksti (Carya

            illinoiesis(Wangenh.) K.Koch), Brazīlijas rieksti (Bertholletia excelca), pistāciju rieksti (Pistacia

            vera), makadāmijas rieksti un Queensland rieksti (Macadamia ternifolia) un to produkti,

            izņemot riekstus, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu

            stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai


9.     Selerijas un to produkti


10.     Sinepes un to produkti


11.     Sezama sēklas un to produkti


12.     Sēra dioksīds un sulfīti, ja to koncentrācija pārsniedz 10 mg/kg vai 10 mg/l, izteikts kā SO2


13.     Lupīna un tās produkti


14.     Gliemji un to produkti